Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

8 τεχνικές για να μαθαίνω ευκολότερα την ορθογραφία μου!Η εκμάθηση της ορθογραφίας αποτελεί μία διαδικασία, η οποία σίγουρα θέλει κόπο, καθώς πρέπει να δουλεύεται συστηματικά. Άλλωστε, τίποτα στη ζωή δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια! Σίγουρα όμως χρειάζεται και τρόπο για να γίνει ευκολότερη η εκμάθησή της . 
Στο φυλλάδιο που θα δεις παρακάτω, θα δεις τα 5 βήματα που ακολουθούμε στην ορθογραφία (Κοιτώ - Διαβάζω - Ακούω - Γράφω - Ελέγχω) και θα βρεις 8 τεχνικές που βοηθούν στην ευκολότερη απομνημόνευση. 
Η τεχνική των χρωματιστών φωνηέντων - συμφώνων (ν. 3) και η τεχνική της πυραμίδας (ν. 6) έχουν αναδειχτεί σε αγαπημένες τεχνικές των φετινών μαθητών μου. 
Πάντα, προτείνω στα παιδιά να δοκιμάσουν όλες τις τεχνικές, μέχρι να επιλέξουν την τεχνική που τους αρέσει και τους βοηθά περισσότερο, καθώς και να χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό 2-3 τεχνικών.


Μπορείς να κατεβάσεις το φυλλάδιο από εδώΜην ξεχνάς να παρακολουθείς τη σελίδα της Κυρίας Αταξίας στο Facebook γιατί αναρτώ εκδηλώσεις ή δωρεάν υλικό με ελεύθερο διαμοιρασμό στο διαδίκτυο. 
Ακόμα, είσαι ευπρόσδεκτη/ος να γράψεις την αξιολόγησή σου και να καταχωρήσεις βαθμολογία για τη σελίδα της κυρίας Αταξίας στο αντίστοιχο πεδίο.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου