Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Boarding Pass στον Αυτισμό: Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο 9 κοινωνικών ιστοριών για άτομα με ΔΑΦ


Το Ίδρυμα Ωνάση υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (και με τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Eleftherios Venizelos" και της Aegean Airlines) εκπονεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Boarding Pass στον Αυτισμό», το οποίο αποτελείται από 4 άξονες:  
α. την προσομοίωση της διαδικασίας αεροπορικού ταξιδιού για παιδιά με αυτισμό 
β. τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου με κοινωνικές ιστορίες για θεραπευτές και γονείς παιδιών με ΔΑΦ
γ. την εκπαίδευση μέρους του προσωπικού που εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της AEGEAN 
δ. τη δημιουργία ενός ενημερωτικού εντύπου για όλους τους ταξιδιώτες. 

Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και τους σκοπούς του προγράμματος, τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, την ενδεδειγμένη συμπεριφορά από τους συνταξιδιώτες, γονείς/συνοδούς καθώς και 9 κοινωνικές ιστορίες που προετοιμάζουν το άτομο με ΔΑΦ για να ταξιδέψει με αεροπλάνο. 
Το εγχειρίδιο υπάρχει διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή και στο site του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ελεύθερα να το κατεβάσουν και να το προσαρμόσουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού. 
Το ενημερωτικό φυλλάδιο περιλαμβάνει πληροφορίες για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και την ενδεδειγμένη συμπεριφορά από τους συνταξιδιώτες ατόμων με ΔΑΦ.
Μπορείς να βρεις το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο εδώ και το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ.


Μην ξεχνάς να παρακολουθείς τη σελίδα της Κυρίας Αταξίας στο Facebook γιατί αναρτώ εκδηλώσεις ή δωρεάν υλικό με ελεύθερο διαμοιρασμό στο διαδίκτυο. 

Ακόμα, είσαι ευπρόσδεκτη/ος να γράψεις την αξιολόγησή σου και να καταχωρήσεις βαθμολογία για τη σελίδα της κυρίας Αταξίας στο αντίστοιχο πεδίο.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου