Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Τα minions βάζουν κανόνες!


Ναι, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας είμαι εδώ! Έχω να κάνω άπειρες αναρτήσεις με νέο υλικό που ετοίμασα το προηγούμενο διάστημα. Αλλά χρόνος γιοκ...! 
Εσύ όμως να παρακολουθείς τη σελίδα της Κυρίας Αταξίας στο Facebook γιατί αναρτώ εκδηλώσεις ή δωρεάν υλικό με ελεύθερο διαμοιρασμό στο διαδίκτυο.
Λατρεύω τα minions και έχω φτιάξει μία σειρά μόνο με τους μικρούς άτακτους κιτρινούληδες, την οποία εμπλουτίζω κάθε τόσο. Δες το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις ιδέες διακόσμησης για την τάξη σου. Φέτος έφτιαξα τους κανόνες της τάξης και ένα νέο σύστημα επιβράβευσης, το οποίο ελπίζω να καταφέρω να αναρτήσω... σύντομα.
Οι κανόνες είναι 9 (οι πιο σημαντικοί για την τάξη μας), έχουν χιουμοριστική διάθεση και ο τρόπος γραφής τους δίνει έμφαση στις θετικές συμπεριφορές που κάνουν μία τάξη να λειτουργεί καλύτερα. Έτσι θα δεις "Μιλώ ευγενικά σε όλους" αντί "Δεν μιλώ άσχημα", "Κάθομαι στην καρέκλα μου" αντί "Δε σηκώνομαι από την καρέκλα μου" κ.ο.κ.
Οι κανόνες είναι αναρτημένοι στο πιο κεντρικό σημείο της τάξης μου, ώστε οι μαθητές να έχουν πάντα οπτική πρόσβαση σε αυτούς. Πολύ συχνά μαζί με τους μαθητές θυμόμαστε τους κανόνες, σχολιάζουμε γιατί τους χρειαζόμαστε, εξετάζουμε τη συμπεριφορά μας και επιβραβεύουμε σαν ομάδα τις θετικές συμπεριφορές που παρουσιάζουν τα μέλη.


Μπορείς να κατεβάσεις τους κανόνες με τα minions από εδώ. Μην ξεχάσεις να πλαστικοποιήσεις τις εικόνες, ώστε να διατηρηθούν! Καλό μάθημα!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου