Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

H γέννηση του Χριστού: Εικονογραφημένη ιστορία & φιγούρες
Η οπτικοποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα στην ειδική εκπαίδευση. Συχνά είναι δύσκολο να βρεις το κατάλληλο εικονογραφημένο υλικό για διάφορες θεματικές ενότητες διότι η εικονογράφηση είναι υπέρ του δέοντος εμπλουτισμένη με δευτερεύοντα στοιχεία και αποπροσανατολίζει το μαθητή, δε βρίσκεται σε αντιστοιχία με το κείμενο, είναι περιορισμένη κ.ά. 
Θέλοντας να κατασκευάσω ένα μίνι-βιβλιαράκι με τα βασικά στοιχεία της ιστορίας της γέννησης του Χριστού για τα παιδιά μου, έπρεπε να ρίξω αρκετό ψάξιμο. Ανταμείφθηκα με μια πολύ ωραία ιστορία της γέννησης, εικονογραφημένη από τον Didier Martin και γραμμένη από την Katiuscia Giusti.
Η ιστορία είναι γραμμένη στα αγγλικά. Η εικονογράφηση είναι λιτή και επικεντρώνεται στα κύρια στοιχεία της ιστορίας της γέννησης του Χριστού. Κράτησα τις εικόνες με τα σημαντικότερα γεγονότα και προσάρμοσα το κείμενο στις ανάγκες των μαθητών. 
Έτσι, προέκυψε ένα μίνι βιβλιαράκι 23 σελίδων από χαρτί κανσόν σε μεγέθος Α5, το οποίο έδεσα με σπάγκο.


Μπορείς να κατεβάσεις το πρωτότυπο αρχείο με την ιστορία της γέννησης έγχρωμο και ασπρόμαυρο. Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιγούρες και "σκηνικά" που θα κατεβάσεις από εδώ για να ζωντανέψεις την ιστορία της γέννησης, κατασκευάζοντας και παίζοντας με δαχτυλόκουκλες ή συνθέτοντας ένα κολάζ.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

                                      


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου