Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

"Το Σκληρό καρύδι"- Μια ιστορία για την προσφυγιά


Το "Σκληρό καρύδι" είναι μια ιστορία για παιδιά από 8 ετών και πάνω από τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, που εκδόθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Η ιστορία: 
H Αϊσέ, ένα εννιάχρονο κορίτσι-πρόσφυγας από το Αφγανιστάν μιλάει με κέφι, τόλμη και λίγο παράπονο για τη ζωή της. Μοιράζεται τα ίδια βάσανα με όλα τα παιδιά της ηλικίας της: σχέσεις με τους συμμαθητές και τον αδερφό της, φιλίες, παιχνίδι... Αλλά έχει και τις δικές της, τις βαθύτερες έγνοιες για μια πατρίδα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Κατέβασε την ιστορία.
Την ιστορία συνοδεύει ένα σύνολο 7 δραστηριοτήτων για τον εκπαιδευτικό, που μπορεί να πραγματοποιηθούν στην τάξη. Οι ενδεικτικές προτεινόμενες δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στον εκπαιδευτικό να προσεγγίσει την έννοια του πρόσφυγα, του ξένου, του κάθε "Άλλου", μέσα από γόνιμες και δημιουργικές συζητήσεις, παιχνίδι, γέλιο, ευκαιρίες για έκφραση και πειραματισμό. Κατέβασε το βιβλίο δραστηριοτήτων.
Βρες περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό (ιστορίες, δραστηριότητες, βιωματικά και διαδικτυακά παιχνίδια) για όλες τις ηλικίες στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου