Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Wheeling2help vol. 2 - Όταν ο αθλητισμός συναντά τον εθελοντισμό


Τι είναι το Wheeling2help;

Αποτελεί ένα project που συνδυάζει αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό.  
Κατά τη διάρκεια του πρώτου project, οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν από το Λονδίνο ως την Αθήνα διασχίζοντας 8 χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα) σε 35 ημέρες και διανύοντας 2.500 χιλιόμετρα, με σκοπό να εκφράσουν αλληλεγγύη και στήριξη προς τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και να υποστηρίξουν το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα. Αποτέλεσμα του πρώτου project ήταν η συγκέντρωση 15.564 ευρώ.

Wheeling2help vol. 2

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων στη Βραζίλια, ξεκινά το Wheeling2help vol. 2. 
Οι συμμετέχοντες θα διασχίζουν 1.700 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης και θα επισκεφθούν 20 πόλεις σε 32 μέρες, με σκοπό να συγκεντρώσουν 19.000 ευρώ που θα διατεθούν για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων. Στόχος της δράσης, εκτός από την αγορά αμαξιδίων, είναι και η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. 
Κατά τη διάρκεια του project, θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση σε κεντρικά σημεία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του project και των επιμέρους εκδηλώσεων καθώς και πληροφορίες συμμετοχής, θα βρεις στην ιστοσελίδα http://www.wheeling2help.com/ και στη σελίδα του project στο Facebook.
Οι εκδηλώσεις θα απευθύνονται σε μεγάλους και μικρούς, οπότε προσπαθήστε να μην το χάσετε!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου