Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

3 βιβλία για την αναπηρία από τις Εκδόσεις ΣαΐταΤη χρονιά που πέρασε, οι Εκδόσεις Σαΐτα κυκλοφόρησαν 3 βιβλία για την αναπηρία. Όσοι ακολουθείτε τη σελίδα της κυρίας Αταξίας στο Facebook, τα έχετε δει ξανά. Η δημοσίευσή τους συνέπεσε με την περίοδο που δεν έκανα αναρτήσεις στο μπλογκ, οπότε τώρα που επανήλθα, αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση για την εξαιρετική δουλειά των συναδέλφων της ειδικής αγωγής και των ειδικοτήτων που συνεργάστηκαν μαζί τους!

"Η ζωή μέσα από τα μάτια μου", από τις Ε. Καζάρα και Χρ. Βασιλείου
Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία δύο νέων με τύφλωση. Περιέχει μια εκπαιδευτική ενότητα με ορολογία και βιωματικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε παιδιά Δ' - Ε' - Στ' τάξης, εφήβους και ενήλικες

"Ο Φοίβος και εγώ", από τις Μ. Αραβίδου, Φ. Γεωργιοπούλου, Β. Γεωργοπούλου, Α. Κυρίτση, Μ. Χαραλαμπίδου
Το βιβλίο περιγράφει μία μέρα ενός παιδιού με αυτισμό, όπως βιώνεται από τον ίδιο, από την οικογένειά του και το σχολικό του περιβάλλον. Περιέχει μια εκπαιδευτική ενότητα με ορισμούς και έννοιες καθώς και ασκήσεις και δραστηριότητες.

"Η Ζαχαρούπολη", από τους Α. Βασιλάκη, Ι. Δημητριάδου, Έ. Καϊδαντζή, Α. Κωνσταντόπουλο, Β. Παναγιωτέλη, Δ. Πατρωνά, Ε. Σούλη, Π. Ξηρακιά
Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία ενός αγοριού τυπικής ανάπτυξης που βρέθηκε να φοιτά σε ένα σχολείο με μαθητές με αναπηρία. Γράφτηκε στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα βιβλία, να τα διαβάσετε σε μορφή εικονικού αρχείο ή να τα ακούσετε (audio book) μαζί με τα παιδιά, να κάνετε τις δραστηριότητες ή να τα εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα. Εύχομαι σύντομα να δούμε και άλλες τέτοιες δουλειές!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου