Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Τελικά υπάρχει εκπαίδευση για... όλους;

Φίλοι μου, όσοι προερχόμαστε από το χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, είτε ως γονείς είτε ως δάσκαλοι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δραματική κατάσταση που επικρατεί φέτος στα σχολεία. Στην προηγούμενη ανάρτησή μου ευχήθηκα "Καλή σχολική χρονιά" αλλά μόνο καλή δεν φαίνεται να είναι.
Τα ειδικά σχολεία είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, τα τμήματα ένταξης είναι άδεια και οι μαθητές που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης ακόμα περιμένουν...

Ποτέ τα πράγματα στην Ειδική Εκπαίδευση δεν λειτουργούσαν ρολόι και ποτέ η εκπαίδευση των μαθητών μας δεν αποτέλεσε προτεραιότητα αυτού του κράτους. Σαν αποπαίδι της εκπαίδευσης, η Ειδική Εκπαίδευση πάντα υποστελεχωνόταν και υποχρηματοδοτούνταν.

Για άλλη μια χρονιά, έφτασε η 1η Οκτώβρη και οι μαθητές μας μένουν στο σπίτι περιμένοντας να στελεχωθεί με προσωπικό το σχολείο για να λειτουργήσει. Τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή χρονιά; Λεφτά δεν υπάρχουν. Ήδη ο υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι φέτος με πολύ "κόψε-ράψε" τα σχολεία θα υπολειτουργούν. Και φυσικά για άλλη μια φορά οι πιο αδικημένοι από όλους θα είναι οι μαθητές με αναπηρία. 

Την Τετάρτη 7-10-2015 στις 6:00 μ.μ στο Σύνταγμα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φορέων της Ειδικής Αγωγής. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και σας καλούμε όλους να γίνετε συμπαραστάτες μας. 
         
   Με την ελπίδα για ισότητα στην εκπαίδευση... 
     

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου