Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικα αξεσουάρ με λάμψη!

Φέτος ήθελα να κάνω μια  εύκολη αποκριάτικη κατασκευή χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και να μην απαιτείται η χρήση πολλών υλικών.

Βρήκα υπέροχα πατρόν για μάσκες και καπέλα αλλά όχι κάτι που να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που είχα θέσει.

Ακόμη, ήθελα να φτιάξουμε κάτι που τα παιδιά θα μπορούσαν να το φορέσουν ή να το χρησιμοποιήσουν στο παιχνίδι τους καθώς αρκετά παιδιά μου εκμυστηρεύτηκαν οτι δεν θα αγόραζαν αποκριάτικη στολή φέτος.

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξουμε αποκριάτικα αξεσουάρ - γυαλιά, μουστάκια, γραβάτες, κορώνες, παπιγιόν κ.α - από αφρώδες πλαστικό με γκλίτερ.
                                

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη συσκευασία που χρησιμοποίησα είχε μόνο τα χρώματα που παρουσιάζονται παραπάνω. 

Τι χρειαστήκαμε:
  • Αφρώδες πλαστικό με γκλίτερ
  • Λεπτό λάστιχο
Κόψαμε τα πατρόν των αξεσουάρ που θα βρείτε εδώ ώστε να τα σχεδιάσουμε πάνω στο αφρώδες πλαστικό. 
Στη συνέχεια τα κόψαμε, ανοίξαμε τρύπες δεξιά και αριστερά στα μουστάκια, τα παπιγιόν, τις κορώνες και τις γραβάτες για να δέσουμε το λάστιχο, ώστε να μπορούν να φορεθούν.

Για να φτιάξουμε τα γυαλιά κάναμε εσοχές δεξιά και αριστερά με το ψαλίδι. Κόψαμε λίγο το βραχίονα και από τις δύο πλευρές ώστε να μπορεί να κουμπώσει στις εσοχές που κάναμε.
Και το αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι...


            

Μερικά από τα αξεσουάρ που φτιάξαμε!
 

Για την κατασκευή των αξεσουάρ χρειαστήκαμε περίπου 10 λεπτά, το κόστος ήταν μικρό και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά που ανυπομονούσαν να τα φορέσουν!

Εναλλακτικά, η ίδια κατασκευή μπορεί να γίνει με απλό αφρώδες πλαστικό που μπορούμε να διακοσμήσουμε με κόλλα γκλίτερ, παγιέτες, στρας, χαρτοπόλεμο και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου