Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015 - ActionAid

 
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

"Η εκπαίδευση ξανά στο στόχο"

27 Απριλίου- 3 Μαίου 2015

 
Το 2015, χρονιά εκπνοής των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, έφτασε και πραγματικά έχει σημειωθεί αξιοθαύμαστη πρόοδος!
  • Τα τελευταία 15 χρόνια 50 εκατομμύρια παιδιά που μέχρι τότε δεν πήγαιναν σχολείο έχουν γραφτεί στο Δημοτικό!
  • Ειδικά την περίοδο 2000 με 2008 η πρόοδος ήταν τόσο ταχεία ώστε εάν συνεχιζόταν όλα τα παιδία θα μπορούσαν να πάνε σχολείο έως το 2015.
  • Πολλές χώρες έχουν πετύχει εξαιρετική πρόοδο προς την εκπαίδευση για όλους. Το Λάος, η Ρουάντα και το Βιετνάμ έχουν μειώσει τη σχολική τους διαρροή κατά τουλάχιστον 85% από το 2006.


 Όμως:
  • 58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, 68 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Αυτό μας  κάνει 126 εκατομμύρια, περίπου όσο ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιαπωνίας.
  • 1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό σχολείο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου είναι κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουμε πριν το ολοκληρώσουν.
  • 1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας.


Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν του νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.
 

Η παρουσία η δική σας και των μαθητών σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αξιοσημείωτη καθώς περισσότερα από 250.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει!

Η εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του Σεπτέμβρη και η συγκεκριμένη εκστρατεία θα βοηθήσει αυτό το στόχο.
 

Γίνετε και εσείς μέρος της εκστρατείας με 3 απλά βήματα:

1. Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την μας μέσω email (education.hellas@actionaid.org) ή fax (2109212376).
 

2. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα σας αποσταλεί ο φάκελος με το υλικό της εκστρατείας που περιλαμβάνει: συλλογή πραγματικών ιστοριών με παιδιά από όλον τον κόσμο, οπτικοακουστικό υλικό, αφίσα για την τάξη και υποστηρικτικό υλικό για τη θεματική. Το υλικό είναι δωρεάν για όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν.
 

3. Ώρα για δράση! Την εβδομάδα 27 Απριλίου- 3 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε (από μία ώρα έως μία εβδομάδα) για να συζητήσετε στην τάξη τη θεματική, να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες και να μας στείλετε τη δική σας λέξη που θα ταξιδέψει!


Δηλώσεις συμμετοχών έως 1η Μαρτίου 2015.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου